Satuara slika

Popotnika

Za srečo ne potrebujeva veliko - le fotoaparat in priložnost potovati po svetu. Zato sva ustvarila Satuaro - destinacijsko fotografiranje, z željo po pripovedovanju zgodb skozi fotografije, na katerih so ujeti spontai in čustveni trenutki.

 

Se sprašujete, zakaj Satuara? Zgodba gre nekako tako. Oba sva iz Slovenije in sicer iz manjšega mesta Velenje. In kaj mislite, kje sva se spoznala? Ne v Velenju in tudi v Sloveniji ne. Spoznala sva se na Baliju. Si predstavljate? Ko sva se odločila, da bova združila moči (in fotoaparate), sva se odločila, da se predstaviva z imenom Satuara. Sama beseda namreč izvira iz enega izmed jezikov, ki ga govorijo na Baliju. Tako se vedno znova spomniva na začetke najinega skupnega sodelovanja.

 

GORAN O MILANU

Milan je zelo družaben človek. To je tudi eden izmed razlogov, zakaj ga boste redko videli, da bi vozil svoj avtomobil. Ko potrebuje prevoz, stegne palec in začne štopati. Uživa namreč v tem, da lahko na ta način spoznava nove ljudi in preživi čas v družbi.

Če poznate kakšno restavracijo, kjer strežejo dobre zrezke, Milana to ne bo preveč zanimalo. Namesto tega mu raje priporočite dobro vegeterijansko restavracijo. Najraje pa kar sam zavihti kuhalnico. V kuhanju resnično uživa.

Vsakodnevni stres in moje (pogoste) šale na njegov račun obvladuje z izvajanje tibetanske vadbe in z različnimi aktivnostmi na zraku. Hribolazenje narovnost obožuje. Ko je doma, je njegov TV navadno izklopljen. Raje v roke prime kakšno dobro knjigo. Poleg vsega pa občasno naredi tudi kakšno fotografijo ali dve.

Milan Njenjić
Goran Vadlja Kamenjašević

MILAN O GORANU

Besede, ki Gorana najbolje opišejo - Več akcije in manj govorjenja! Poročno fotografiranje je bil najin prvi skupni projekt. Na poroki si je Goran grdo zvil gleženj. Poleg tega mu je uspelo uničiti enega izmed fotoaparatov. Stvari ne bi mogle biti slabše. Ampak Goran je pogumno stisnil zobe in opravil svoje delo. Kapo dol za požrtvovalnost!

Včasih me ta človek malce bega. Ne mara čičerike, maroške polže pa golta kot bonbone. Deset let je delal kot rudar v rudniku, 500 metrov pod zemljo. Ko ga želim prepričati, da greva skupaj na Bungee Jumping, pa pravi, da je to preveč strašno. Kot da je pod zemljo bolj varno ali kaj?

Rad se sprosti in druži ob kozarcu dobrega vina. Vsak dan rad neguje svoje čudovite kodre, še rajši pa se šali na moj račun :(. Kljub temu ga imam rad, ker je neverjeten človek, moj pravi prijatelj in najboljši sodelavec kar sem jih imel.

JAZ O SEBI

Živjo, jaz sem Aljaž!

Odraščal sem na ranču, obdan z naravo, živalmi in hribi. Ker je narava spontana in nepredvidljiva sem postal pristaš spontanih trenutkov saj so le ti, najbolj pristni. Ko nastopi dan poroke, čas mine hitreje. Poročni video vam omogoči podoživljanje vajinega dneva v počasnejšem ritmu ter vama omogoči videti trenutke katerih sama morda niti nista opazila.

Sem avanturist, popotnik, potapljač, plezalec in ljubitelj narave. Vse našteto oblikuje moj pogled na detajle katere včasih kar spregledamo, jih imamo za samoumevne a so tisti detajli ki pomenijo. Solze sreče sorodnikov, igra otrok ali pa iskrivi pogledi med nazdravljanjem s penino. Veste o katerih trenutkih govorim, a ne?

Aljaž